Resultaten voor psychische hulp

psychische hulp
Sociale en psychische hulpverlening Gemeente Lille.
Gezondheid en hulp. Home OCMW Sociale dienst OCMW Sociale en psychische hulpverlening. Sociale en psychische hulpverlening. Indien je op een bepaald moment behoefte hebt om in alle discretie met iemand over je sociale of psychische problemen te praten, dan kan je steeds bij de sociale dienst van het OCMW terecht.
Crisishulp CAW.
Het CAW kan samen met jou je situatie bekijken en je helpen om uit deze crisis te geraken. 18 of 18? Maak een keuze. Crisishulp 18 Crisishulp 18. Regionale informatie op jouw maat? Stel regio in. Hoe wij helpen. Informatie, advies en korte hulp.
Home www.buddywerking.be.
Buddywerking brengt een vrijwilliger de buddy in contact met een persoon met psychische moeilijkheden de deelnemer. Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken erop uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling, Omdat een klik belangrijk is, houden we altijd rekening met de verwachtingen van buddy en deelnemer.
Hulp nodig voor iemand met depressie? Of voor jezelf?
Je kan anoniem beroep doen op deze diensten. Een spoeddienst in ziekenhuizen. Je vindt alle adressen op www.socialekaart.be. Een overzicht van dringende hulp vind je via www.geestelijkgezondvlaanderen.be. Voor elke hulpvraag is je huisarts doorgaans het beste eerste aanspreekpunt. In sommige gevallen kan je huisarts in overleg met jou verwijzen naar een psychiater, psycholoog, CAW, CGG of psychiatrische kliniek. Het Centrum Algemeen Welzijnswerk CAW helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Op www.caw.be vind je alle mogelijkheden om contact op te nemen mail, telefoon, chat, afspraak maken. Centra Geestelijke Gezondheidszorg CGG zijn tweedelijnsdiensten die door de overheid erkend zijn voor psychiatrische, psychologische en psychosociale begeleiding. Informatie over hun werking vind je op www.geestelijkgezondvlaanderen.be. Volg Depressiehulp op Facebook. Geestelijk Gezond Vlaanderen. UilenSpiegel Vereniging mensen met psychische kwetsbaarheid. Ups Downs Vereniging bipolaire stoornis chronische depressie.
Aanranding seksualiteit.be.
Waar vind je psychische hulp? Aangerand of verkracht worden, kan zware psychische gevolgen hebben. Gevoelens van angst en machteloosheid, niemand meer vertrouwen, herinneringen verdringen, Het trauma kan ook een afkeer van seksualiteit veroorzaken. Ondersteuning en hulp kunnen je helpen om het gebeurde te verwerken.
Rapport AZG: Vlucht" zonder einde: psychische hulp in de humanitaire hub in Brussel." cross. facebook-circle. google-circle. instagram-circle. linkedin-circle. pinterest-circle. twitter-circle. youtube-circle. prezly. music. search. film. download. image.
Dat terwijl ze al zeer kwetsbaar zijn. Uit het rapport Vlucht zonder einde: psychische hulp in de humanitaire hub van Artsen Zonder Grenzen blijkt dat één op vier patiënten zijn/haar psychische problemen toeschrijft aan de slechte leefomstandigheden, het gebrek aan basisdiensten en politiegedrag in Europe en België, en aan de grote onzekerheid ten opzichte van hun procedure.
SPPiT Zorgnetwerk Zenneland.
Informatie en uitleg geven met betrekking tot psychiatrische ziektebeelden, behandeling en aanpak. Een netwerk van hulp en zorgverleners rond de cliënt uitbouwen en de zorg op elkaar afstemmen door regelmatig zorgoverleg te organiseren met alle betrokken actoren en cliënt/mantelzorgers. De thuisopvang van patiënten met een psychiatrisch probleem kwalitatief verbeteren.
Psychische hulp vindt u voortaan gratis online Binnenland Nieuws HLN.
Deel via Facebook 0 Tweet. Gezondheidszorg Om de wachtlijsten te counteren komt de Zorggroep Eclips nu met een Vlaamse primeur: online en gratis psychische hulpverlening. Dat meldt De Standaard. In alle sectoren waarin Zorggroep Eclips actief is thuiszorg, thuisverpleging, woonzorgcentra krijgt de organisatie te maken met mensen met psychische problemen. Toch is er in de regio waarin de groep actief is Brussel, het Pajottenland, Zuid-Oost-Vlaanderen een tekort aan psychische hulp.
Familiezorg uw zorg in goede handen.
Dit houdt ook in dat u altijd aanwezig bent op het ogenblik van de hulp. Heeft u onze hulp nodig bij complexe situaties, zoals psychische of opvoedingsproblemen? In dat geval maken we met u een behandelingsplan op maat op. Wanneer krijgt u hulp?

Contacteer ons