Zoeken naar psychische hulp

psychische hulp
Hulp zoeken bij psychische problemen Sociale kaart Ede.
Hulp zoeken bij psychische problemen. Psychische problemen bespreekt u meestal eerst met de huisarts. Die kan u als dat nodig is verwijzen naar gespecialiseerde hulp. Maar er is ook hulp waar u zonder verwijzing van de huisarts gebruik van kunt maken.
Wat te doen bij crisis?
In elke fase is vooraf beschreven hoe in elke fase te handelen en een crisis te voorkomen. Ook is met de komst van de WRAP een goede zelfregietool beschikbaar gekomen voor mensen die een psychische crisis hebben meegemaakt en er in hun herstel zelf voor willen zorgen dat het dagelijks goed met ze gaat. Een andere tool is de crisiskaart. Met deze kaart, die iemand bij zich draagt, staat beknopte informatie hoe omstanders dienen te handelen, als iemand in crisis niet meer zelf de regie heeft om gericht hulp te vragen.
Psychische hulp vindt u voortaan gratis online Binnenland Nieuws HLN.
In alle sectoren waarin Zorggroep Eclips actief is thuiszorg, thuisverpleging, woonzorgcentra krijgt de organisatie te maken met mensen met psychische problemen. Toch is er in de regio waarin de groep actief is Brussel, het Pajottenland, Zuid-Oost-Vlaanderen een tekort aan psychische hulp.
Dringend hulp nodig? Geestelijk Gezond Vlaanderen.
Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening? Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten. Tijd om normaal te doen over psychische problemen. Het leven gaat door. Kinderen en jongeren. Op de werkvloer. Wat met je omgeving? Dringend hulp nodig?
Psychische hulp voor kinderen, volwassenen en ouderen Medisch Centrum St.-Jozef.
mobiele teams Noolim. Mensen met psychische klachten krijgen bij ons alle ruimte om beter te worden. Familie en omgeving van de patiënt spelen een belangrijke rol in het zorgproces. Uw patiënt heeft nood aan professionele hulp. Hoe kunnen wij u helpen?
Psychologische hulp Stad Gent.
U kan psychologische hulp zoeken voor voor onder andere angsten, depressie, beperkingen, relatieproblemen, eetstoornissen, faalangst, enz. Waar vind ik psychologische hulp? Waar u hiervoor terecht kan, ziet u heel duidelijk op deze pagina. Per categorie staat hier ook uitgelegd wat u betaalt. Hoe minder betalen? Er zijn een aantal instanties die prestaties van psychologen geheel of gedeeltelijk terugbetalen binnen bepaalde grenzen en voorwaarden. Neem hiervoor contact op met uw ziekenfonds! Hebt u nood aan psychische en psychosociale ondersteuning en heeft u te weinig financiële middelen, dan bieden volgende organisaties psychosociale ondersteuning aan waar mogeliijk.
Psychologische hulp.
OCMW Gent Opleiding en werk Onze aanpak Psychologische hulp. Cliënten die bij het OCMW aankloppen, hebben vaak af te rekenen met verschillende fysieke en/of psychische problemen. Deze problemen kunnen machteloosheid, woede en verdriet veroorzaken. De OCMW-psychologen proberen de problemen in kaart te brengen en ze in hun geheel aan te pakken. Zelf psychologische hulp vragen, is meestal een moeilijke stap.
Jongeren moeten maanden wachten op psychische hulp De Standaard.
Niet te missen. Jongeren moeten maanden wachten op psychische hulp. 19/09/2017 om 0510: door Simon Andries. De wachttijden bij de Vlaamse Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg lopen op. Jongeren moeten gemiddeld 60 dagen wachten op een afspraak. De tendens is duidelijk: de gemiddelde wachttijd voor een eerste gesprek met de Vlaamse Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg CGG neemt gestaag toe, stelt Vlaams Parlementslid Björn Anseeuw N-VA vast.
Psychologische begeleiding.
Een psychiater is een arts die zich na zijn of haar studies geneeskunde heeft gespecialiseerd in de psychiatrie, het onderdeel van de geneeskunde dat zich toelegt op o.a. de studie en behandeling van psychische aandoeningen en van mentale aspecten van lichamelijke ziekten.

Contacteer ons