Zoeken naar psychische hulp

psychische hulp
VTM Nieuws Nieuws HLN.
21/10 Wie een vliegticket boekt en bij de reservering per ongeluk een foutje tikt in zijn naam, moet tot 160 euro ophoesten om dat te. Sven Nys en veldritwereld luiden alarmbel: Wat nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport.
Home www.buddywerking.be.
Buddywerking brengt een vrijwilliger de buddy in contact met een persoon met psychische moeilijkheden de deelnemer. Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken erop uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling, Omdat een klik belangrijk is, houden we altijd rekening met de verwachtingen van buddy en deelnemer.
Hulp nodig voor iemand met depressie? Of voor jezelf?
Een overzicht van dringende hulp vind je via www.geestelijkgezondvlaanderen.be. Voor elke hulpvraag is je huisarts doorgaans het beste eerste aanspreekpunt. In sommige gevallen kan je huisarts in overleg met jou verwijzen naar een psychiater, psycholoog, CAW, CGG of psychiatrische kliniek. Het Centrum Algemeen Welzijnswerk CAW helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Op www.caw.be vind je alle mogelijkheden om contact op te nemen mail, telefoon, chat, afspraak maken. Centra Geestelijke Gezondheidszorg CGG zijn tweedelijnsdiensten die door de overheid erkend zijn voor psychiatrische, psychologische en psychosociale begeleiding. Informatie over hun werking vind je op www.geestelijkgezondvlaanderen.be. Volg Depressiehulp op Facebook. Geestelijk Gezond Vlaanderen. UilenSpiegel Vereniging mensen met psychische kwetsbaarheid.
Aanranding seksualiteit.be.
Waar vind je psychische hulp? Aangerand of verkracht worden, kan zware psychische gevolgen hebben. Gevoelens van angst en machteloosheid, niemand meer vertrouwen, herinneringen verdringen, Het trauma kan ook een afkeer van seksualiteit veroorzaken. Ondersteuning en hulp kunnen je helpen om het gebeurde te verwerken.
Vlaanderen start met EHBO-cursussen voor psychische problemen Zorg en Gezondheid. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Je gaat psychische problemen meer normaliseren. Je oefent daarvoor onder meer in rollenspelen, maar je wordt geen hulpverlener geestelijke gezondheid of therapeut. Het doel is om mensen met een psychische crisis te helpen tot er professionele hulp of iemand uit het netwerk verder kan ondersteunen.
SPPiT Zorgnetwerk Zenneland.
Informatie en uitleg geven met betrekking tot psychiatrische ziektebeelden, behandeling en aanpak. Een netwerk van hulp en zorgverleners rond de cliënt uitbouwen en de zorg op elkaar afstemmen door regelmatig zorgoverleg te organiseren met alle betrokken actoren en cliënt/mantelzorgers. De thuisopvang van patiënten met een psychiatrisch probleem kwalitatief verbeteren.
Psychewijzer Stap 2: Ik zoek hulp voor algemene psychische klachten.
Overkoepelend Wonen, werken, ontmoeting activiteiten. Wat kan ik zelf doen? Stap 1: Ik zoek een professional om mijn probleem mee te bespreken. Stap 2: Ik zoek hulp voor algemene psychische klachten. Stap 3: Ik zoek hulp voor specifieke psychische klachten.
Familiezorg uw zorg in goede handen.
Dit houdt ook in dat u altijd aanwezig bent op het ogenblik van de hulp. Heeft u onze hulp nodig bij complexe situaties, zoals psychische of opvoedingsproblemen? In dat geval maken we met u een behandelingsplan op maat op. Wanneer krijgt u hulp?
Hulp bij psychische problemen Ministerie van VWS Langdurige zorg.
Opname bij acute psychische problemen: Zvw. Direct hulp bij een psychische crisis waar kunt u terecht bij een psychische crisis? Spoedzorg en crisisopvang hoe wordt spoedzorg en crisisopvang georganiseerd en betaald? Langer dan 3 jaar verblijf en behandeling in een GGZ-instelling: Wlz.

Contacteer ons